Pihapuunpoisto kiipeilytekniikalla - PYYDÄ TARJOUS!

Paimion Tapiolassa asiakas halusi suuren männyn pois pihalta. Männyssä oli paljon suuria kuivia oksia, jotka olivat vaaraksi ja roskasivat pihaa. Mänty päätettiin poistaa kiipeilytekniikkaa hyväksi käyttäen, koska se ei mahtunut kokonaisuudessaan kaatumaan pihalla tekemättä jälkiä muihin istutuksiin.


Metsuri nousee puun runkoa ylöspäin, jolloin oksat samalla sahataan pois ja pudotetaan maahan, niin etteivät ne osu maassa oleviin mahdollisesti hajoaviin esineisiin tai istutuksiin. Kun saavutetaan oikea korkeus, voidaan sahaamalla pudottaa latva maahan. Työssä on mukana myös maamies, joka on aina kiipeilytaitoinen ja hallitsee puusta pelastamisen tekniikan. Maamiehen tehtäviin kuuluu sahan tankkaus, kiipeilijän varusteiden tarkastus ja työkalujen ylös lähettäminen ja köysityöt. Maamies myös varoittaa sivullisia, jos he eksyvät työmaalle ilman lupaa.


Alhaalla olevissa kuvissa esitellään työvaiheet, kun puuta kaadetaan kiipeilytekniikalla. Viimeisessä kuvassa paikalla on vain runko, joka voidaan kaataa kokonaisena tai paloitella vielä pienemmiksi paloiksi pystyssä.

VIDEO: Rungon paloittelu

Copyright © Metsänhoito Koivuniemi Kaunistontie 6 21420 LIETO GSM +35844 2931 888 metsurikoivuniemi@gmail.com Y-TUNNUS 1990132-7 ALV rek.