Kotitalousvähennys 2016

Mitä on kotitalousvähennys?

Omalta kiinteistön pihalta kaadettujen puiden työn osuuden voi vähentää verotuksessa (koti,vapaa-ajanasunto). Myös puun jälkikäsittely esim. halkaisu klapeiksi on kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä. Vähennykset saa siltä vuodelta, jolloin maksu työstä on suoritettu. Voimme esitäyttää hakemuksen Teille jos näin haluatte.

Kotitalousvähennyksenä voit vähentää 15 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut tai 45 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta. Kotitalousvähennystä pitää hakea itse. Teetetyt työt ja maksetut työkorvaukset tai palkat ja palkan sivukulut tulee ilmoittaa esitäytetyssä veroilmoituksessa. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta, ja työn tilaaja saa hyödyn veronpalautuksena.Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista.

Ennakkopäätös: Konekustannukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen

Vähennyksen enimmäismäärä Kotitalousvähennyksen määrä on enintään 2 400 euroa vuodessa. Puolisot voivat saada kotitalousvähennystä yhteensä 4 800 euroa. Vähennettävien kustannusten omavastuu on 100 euroa. Määrä on sama riippumatta siitä palkkaako kotitalous työhön henkilön vai ostaako se palvelun yritykseltä, yrittäjältä tai yleishyödylliseltä yhteisöltä. Täyden vähennyksen saa noin 5 555 euron suuruisilla kustannuksilla, jos työn tekee ennakkoperintärekisteriin merkitty yritys tai yrittäjä tai jos sen tekee yleishyödyllinen yhteisö (5 555 euroa x 45 % - 100 on 2 400 euroa).

Voit hakea kotitalousvähennystä sähköisesti oheisesta linkistä Hae kotitalousvähennystä Palkka.fi:ssä

Copyright © Metsänhoito Koivuniemi Vistantie 40 B14 21530 PAIMIO GSM +35844 2931 888 metsurikoivuniemi@gmail.com Y-TUNNUS 1990132-7 ALV rek.